سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحلیل موضوعات اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی

سوتیهای دانشگاه

    نظر

اشتباهات املایی و جابجائی اعداد و رها شدن مطالب انتهای صفحه و عدم درج دنباله آن در صفحه بعد، از ایرادات مکرر کتب درسی دانشگاه پیام نور است که در ایام امتحانات موجب سردرگمی و اضطراب دانشجویان شده است.

به گزارش  تابناک، این اشتباهات فاحش و مکرر مه در عمده منتشرات دانشگاه پیام نور دیده می شود موجب نگرانی های برای اصحاب علم و دانش شده است.

بنابر این گزارش، یکی از این بی دقتی های غیرقابل اغماض، مربوط به کتاب آشنائی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که در صفحه 44 به فرمان مورخ 4/8/1368 حضرت امام خمینی (ره) اشاره می کند که به رئیس جمهور وقت مهلت 2 ماهه داده اند برای تشکیل شورای بازنگری قانون اساسی. این مطلب و تاریخ ذکرشده برای زمان صدور آن بارها و بارها تا انتهای فصل تکرار می شود و نویسنده اصرار دارد امام خمینی (ره) که در 14 خرداد ماه سال 1368 رحلت یافته اند، حدود 4 ماه بعد فرمانی را صادر کرده باشد.

جالب اینجاست که با مقداری تمرکز و مراجعه به صفحات قبل و بعد متوجه می شوید فرمان مزبور در سال 58 صادر شده که اشتباها 68 نوشته شده یا حتی در سال 67 صادر شده و خلاصه  با چندین عدد مشابه دیگر که ذکر شده اعداد و ارقام و تاریخ های دیگری که در بندهای مشابه ذکر شده هیچ تناسبی ندارد.

در انتهای صفحه آمده: این اصلاحات در بیستم تیر 1368 (حدود چهار ماه قبل از صدور فرمان)، به تصویب رسید و ششم مرداد ماه (سه ماه قبل از صدور فرمان) به تائید رسید!

همچنین امسال درسی به نام فرهنگ و تمدن اسلامی به عنوان درس عمومی و به صورت خودخوان به دانشجویان ارائه شد که از ابتدای سال تحصیلی در بازار نایاب شد و مسئولان دانشگاه اعلام کردند انتشار و توزیع این کتاب متوقف شده است. از آنجا که نویسنده کتاب دکتر علی اکبر ولایتی است و ناشر هم انتشارات پویندگان دانشگاه وابسته به دانشگاه پیام نور، چندان منطقی به نظر نمی رسید که اجازه انتشار نداشته باشد اما واقعیت داشت و دانشجویان چند روز پیش از برگزاری امتحان توانستند کتاب کمک درسی و حل تست آن را با نام راهنمای طلائی بیابند.

محل اعتراض اینجاست که اگر کتابی مجوز توزیع ندارد چرا درس مربوط به آن ارائه می شود و اگر پس از ارائه درس جلوی توزیعش گرفته می شود چرا امتحانش برگزار می شود؟

از سوی دیگر عدم ویراستاری دقیق و رفع اشتباهات تایپی در کتاب های درسی دانشجویان دانشگاه پیام نور یکی از مشکلاتی است که در چند روز اخیر، به واسطه برگزاری امتحانات، دانشجویان را کلافه و سردرگم کرده بود.

با توجه به اینکه کتب درسی در هر ترم برای دانشجویان پیام نور سراسر کشور یکسان است و  سوالات امتحانی سراسری بوده و تمامی دانشجویان همزمان و به یک سری سوال پاسخ می دادند، موسسات انتشاراتی که در زمینه چاپ کتاب های پیام نور فعالیت دارند باید بیش از هر ناشر دیگری به صحت مطالب مندرج در کتاب اهمیت بدهند.

 یکی از مواردی که در کتابهای منتشره از سوی انتشارات دانشپذیر وابسته به دانشگاه پیام نور، به چشم می خورد عدم تناسب میان مطالب دو صفحه متوالی است به طوری که پاراگراف بدون آنکه تمام بشود، در صفحه بعد رها شده و به موضوع بعدی پرداخته شده است. (ریاضیات پایه- لیدا فرخو- انتشارات پیام نور- صفحه 24- نکته 1-3-8 درانتهای صفحه ناتمام مانده و صفحه 25 با تمرین 1-3-9 آغاز شده است)

در کتابهای اصول حسابداری، در جداول مربوط به صورتحساب سود و زیان، ترازنامه و ... مکررا اشتباهات عددی مشاهده می شود که دانشجو هنگام حل مسئله نمی داند جواب حاصله بر حسب انجام اعمال ریاضی بین کدام اعداد وارقام است.

مشکل دیگر کتاب قانون اساسی ج.ا.ا و راهنمای تست آن، بی دقتی در طراحی سوالات تستی و انتخاب گزینه های یکسان یا سوالات مشابه است. به عنوان نمونه در صفحه 43 شماره 153، گزینه الف و د یکسان است. همینطور در صفحه 40، تست شماره 146، گزینه ج و د یکسان است. در صفحه 31 نیز تست های شماره 114 و 115 یکسان است.

با توجه به موراد بالا و این بی دقتی ها و انتقال نادرست و عمدتا غلط دانش و معلومات به دانشجویان، وای به حال این دانشجویان با معمولات و آموخته های ضد و نقیض!